9.20.2014

United Colors of Hento

Sain mustista ja harmaista housuista mittani täyteen.
Pyykkiä käsitellessä pari tippaa tahranpoistoainetta puserossa pilasi uudehkon svetarini tehden siihen kolme vaalean keltaista kraateria. Paita näytti siltä kun olisin ottanut kahvisen jogurtin rinnuksille.

Keräsin rohkeutta useamman viikon. Maanantaina ostin Nitor värinpoistoainetta sekä pesukonevärin. Tuotteet ovat kehuttuja usealla palstalla. Olen jotain pientä värjäyksestä seripainossa oppineena tietoinen siitä, että tummaan ei kirkasta väriä helposti saa ja ensin pitää poistaa alkuperäinen väri, joka saattaa olla tiukassakin.
Väri ei juurikaan vaalentunut, kuten kuvasta näkyy.  Seuraavan käsittelyn tein edelleen neuvoja noudatellen kilpailevalla Dylonin Värinpoistolla.
Nyt tuote vaaleni huomattavasti, mutta oli edelleen selkeän harmaa kuluneissa kohdissa, joita ei siis suositella värjättäväksi. Lisäksi 30% polyesteriä vaatteiden materiaalissa saattoi vaikuttaa värin huonoon lähtemiseen. Tulos ei vieläkään miellyttänyt ja turvauduin läikykkään loppuvärin poistoon lähes kielletyllä Kiillon Kloritella. (S-ryhmän kloriittivalmiste kieltää kankaiden valkaisun!) Melkoisen kamalaa puuhaa se värin poisto on. Lopulta oli paita sangossa. 15–25 minuutin vaikutusajan pitäisi taata värin irtoaminen, mutta omissa vaatteissani väri oli hyvin tiukassa, eikä melkein tunnin liottamisenkaan jälkeen lähtenyt kovinkaan hyvin.
Kiillon Klorite 0.75 l
Paita Kloriteen irrottamaan värit ja avaamaan kuidut.
 5 litraa vettä 3-4 dl kloritea

Klorite käsittelyn ja pesukoneen kolmannen pesun jälkeen oli mielikuva melkoisen ristiriitainen.
Likaisen keltaisen oranssi svetari ei ollut se mitä halusin. Kuvissa ei näy läikikkyys joka oli silmiinpistävä.  Nitor Trend Fuchsia  löytyy ainakin Prisman valikoimasta. Lopputulosta joudutte odottelemaan. Selvää lienee, että oranssista ei puhdasta Fuchsian väristä svetaria tule.
Eli jatkoa seuraa...