6.20.2012

Kunnallisvaaleissa ehdolle 2012

Viime talvena lähdin miettimään, miten pystyisin vaikuttamaan asioihin, jotka ovat minulle tärkeitä ja joita haluan parantaan.

Varsinkin liikuntarajoitteisena ja invamopolla kulkevana henkilönä pidän erityisen tärkeänä sitä, että kaupungit ovat esteettömiä ja myös liikuntarajoitteinen pääsee kulkemaan yleisillä kulkuneuvoilla paikasta toiseen. Minulla on myös kokemusta vähävaraisuudesta ja siitä, että sosiaalitoimen palvelut ovat usein kaukana kaikesta. Varsinkin ihmisille, jotka asuvat kaupunkien rajojen läheisyydessä on hankala päästä ihmisten ilmoille asioimaan, koska julkiset voivat kulkea harvoin eikä kaikilla ole varaa omaan autoon.

Kolmas asia, jota pidän tärkeänä on kaupunkien kasvu. Varsinkin Espoo kasvaa huimaa vautia ja osittai luonnon kustannuksella. Haluan säilyttää luonnon monimuotoisuuden ja rakennukset pitäisi tehdä ekologisesti ja pitkällä tähtäimelle. Luontoa ei saa saastuttaa vaan sitä pitää suojella ja kunnioittaa.

Kun mietin, miten pystyisin vaikuttamaan asioihin muistui mieleeni menneisyyden työkokemukset poliitiikassa ja 2004 vuoden ehdokkuus kunnallisvaaleissa. Niinpä päätin hakea Espoon kunnallisvaaliehdokkaaksi.

Ensimmäinen ongelma tuli heti eteen. Minkä puolueen valitsisin? Minulla on kokoomuslaiset juuret, mutta tähän elämäntilanteeseen ei Kokoomus sovi. Niinpä kävin eri puoluita läpi, kunnes Vihreät kolahti. Heidän arvomaailman sopi minuun ja päätinkin hakea ehdokkaaksi ja pääsin!

Nyt siis kohti Espoon kunnallisvaaleja 2012!