9.19.2012

Se on pienestä kiinniINVA Sähkömopedi käytännön testissä
Respectan testiin saatu Mini Crosser M1 HD yllätti positiivisesti.
Se oli mitoitukseltaan HEVY DUTY, Istuin tuki tällaistä raskaampaakin kaveria. Selkä jopa tykkäsi istuma asennosta. Retki kesti lähes koko päivän iltamyöhälle. Respecta toimii maahantuojana Mini Crosser HD mallista tämä lienee ainukainen Suomessa.

Omaa massaa laitteella on vakio akuilla 130 kg, Tämän lisäksi se jaksa kuljettaa virallisesti 250kg henkilökuormaa aina 60 km matkaan asti kovia lupauksia Norjassa kehitellystä Tanskalais valmisteesta. Tuo painoraja kyllä kohdallani testattiin reilusti pienellä 25 kg ylityksellä.
Kookas ja vankka apuväline pituutta ilmoitettiin tehtaalta 135 cm ja leveyttä 66 cm, Käytännössä kaatumatukiraudat kuitenkin jatkat pituutta 154 cm joka osoittautui testissä parikertaa ongelmaksi hisseissä. jossa usen pituus on vain 150 cm joka kaukana esteettömyys suosituksista. Ketterästi kääntösäde ilmoitettiin141cm joka on kohtuullinen, parilla edestakaisella liikkeellä ahtaammissakin  kuten Kampin bussi terminaalissa kyytiin päästiin. 

Tosin fiilis bussin inva paikalla on kuin isolla 70 cm lapsella jonka äiti on pakottanut rattaisiin ”ilmaisen” matkan toivossa. Tuimia katseita vältellen raahauduin viereiselle penkille piiloon. Eli onhan se isompi kun aiempi keväällä vuokraamani Shoprider 4WD, mutta kiinalainen riisi annos VS tanskalainen ”laatukinkku” eiväthän he kuulu edes samaan sarjaan vaikka sähkömopedeja ovat kumpainenkin.  


Testi matkalla Mini Crosser jaksoi kiskoa hyytymättä jyrkkiäkin mäkiä, akkujen kosto oli uskomaton sillä koko testiretki kesti 17,4 km. Busseihin mahduttiin yhtä lukuun ottamatta.
Metroon päästiin vaivatta. Itiksen vanha Hissi tosin vinkui ylikuormaa. Mutta kyseessä oli varmaankin pikemmin Hissin huollon puute. Tarkastus oli ainakin jäänyt tekemättä 2007
Totta puhuen laitteelle on vaikea keksiä kilpailijaa. Jotain kertoo että samaan runkoon lyödään Golf remmeleet selkään ja vaihdetaan väriä Hohtavaksi siniseksi ja myydään Golfkärrynä Kohtuulliseen hintaan alan harrastajille.

Ongelmia tuli vähän kunnes tuttu kotipuolen hissi jäi ahtaaksi. En mahtunut liioin Ison Omenan hisseihin, kaivomestarin eli tutummin ”keskiespoon” uimahallin tunnetusti ahtaaseen hissiin ei ollut asiaa.
Vain yksi 4 testatusta matalalattia bussista oli liian ahdas, sekin ironisesti uusimpia malleja, Siinä invaluiska on kasvatettu liian isoksi, luiskan kaataminen takaisin on mahdotonta kun olen osin luiskan päällä. Lisään tähän vielä kuvan tuleaisuudessa!

Ilmaisia nämä laitteet eivät ole, HUS hinta ei ole tiedossa. maailmalla näitä myydään  7495,00 eurolla.
Ironista kyllä onnistuminen oli pienestä kiinni