10.03.2015

Veitsen terävää tai sitten ei

Reilun vuoden olen harrastanut tupper kutsuja, pitkään pidin että tupperin veitset ovat liian kalliita ja ostin vain yhden vihannes veitsen. Kotoa löytyy Sannellin ammatti veitset. Ne riittäisivät "koko" ikäni ajattelin myyjän sanoin, kunhan huolehtisin niiden kunnosta.
Hongkong (49,99) 59,95 Eur
 Sanelli kokkiveitsi urilla 21 cm

Vaan surutta tuli terävää liha veistä tuli käytettyä tölkin avaamiseen.  Pesin veitsen astianpesukoneessa ohjeista piittaamatta, sillä tuloksella että Sanellin veitsi alkoi muistuttaa tylsää kiinalaista marketti löytöä jo 3 vuoden iässä. Se ei enää leikkaa lihaa niin kuin pitäisi.

Terävää ammatti veistä ei milloinkaan tule laittaa astianpesukoneeseen. 



Sakset eivät kuulu settiin. (myydään erikseen)




Nyt tupperille tuli tukkuun koko veitsi sarja super tarjoukseen 139,90 (6 veistä).

Omalla kohdalla en harkinnut kahta hetkeä, vaan laitan heti tilaukseen veitsi sarjan. Normaalisti 214,40 euroa maksava 6 veitsen sarja roimassa syys tarjouksessa. Ajattelin josko laittaisin vielä yhden sarjan käärien joululahjaksi. Olen nyt opiskelija ja tilaan vain yhden setin itselleni.

Kun laittaa ruokaa usein unohtuu kuinka tärkeää on että veitset toimivat ja ovat teräviä. Toki varmasti teroitan sanellini kun menen suutariin käymään. Mutta mielessä kävi myös teroittajan hankkiminen itselle. Ei se aivan samaa aja kun ammattilaisen teroittama meitsi mutta sillä pärjää pitkään kun muistaa vetäistä veitsen kerran pari kuukaudessa teroittajasta läpi.

Nyt saa seuraavaksi purjo kyytiä. Sillä huomiseksi pitäisi vieraille loihtia tonnikala-purjo piirakka.

Jos kaipaat itsekkin terävää veistä kannattaa laittaa postia.
Teline ostetaan erikseen 
Säästät samalla sievoisen summan.

Tai tietysti ikeasta saa samaa muistuttavan veitsi setin 77,95 Euroa, kannattaa silti olla valmis ostamaan uudet veitset pian vuoden jälkeen.